Nieuws

27-01-2016

Januari nieuwsbrief
16-12-2015

Wisseling van de wacht bij de WTC Zeewolde.

Dat de WTC Zeewolde een levendige vereniging is blijkt ui de vele activiteiten van de afgelopen tijd. Nadat er voor de komende jaren diverse nieuwe sponsors zijn geworven werd het tijd dit te bezegelen in een sponsorcontract.

Sponsoring wtcVrijdag 7 december jl was het de beurt aan onze nieuwe sponsor Westerlaken om het komende contract te ondertekenen. De kersverse voorzitster – Ellen van den Ham - was met de contracten naar Westerlaken om daar het officiële deel van de 5-jaars overeenkomst met een handtekening te bekrachtigen. Voor de sponsor tekende eigenaar Goos Westerlaken de verbintenis. Dat het contract van Westerlaken eigenlijk pas per 1 januari 2016 start deerde de actieve eigenaar niet om onlangs al een tweetal fietsen in te zetten voor de jeugd. Ook start de jeugd bij Westerlaken voor haar wekelijkse zaterdagochtendtraining.

Tegelijk vond bij Westerlaken de officiële overdracht van de voorzittershamer plaats. Sponsoring wtcOud voorzitter Robert Duijvestijn heeft van de twaalf jaar dat hij lid is van de WTC Zeewolde een elftal jaren in het bestuur gezeten. Zijn opvolgster, Ellen van den Ham, heeft voor zij de functie startte eerst als commissielid geholpen bij de nieuwe structuur van de vereniging. Hierbij zijn voor de diverse activiteiten werkgroepen samengesteld, die elk hun afvaardiging hebben in het bestuur.

Dat onze sponsor meeleeft met de vereniging bleek eens te meer uit het feit dat Linda Westerlaken een bos bloemen bij de start van haar werk voor Ellen had meegebracht.

16-12-2015

Nieuwsbrief Westerlaken Zeewolde

07/10/2015


05/07/2015
Met de fiets op vakantie? In de laatste nieuwsbrief lees je wat je op de paklijst moet zetten. Ook vind je hierin de leukste accessoires en tips voor een prettige fietsvakantie. Klik op onderstaande afbeelding voor de complete nieuwsbrief. 

 

14/11/2011

Maak uw fiets winterklaar, een paar handige tips

Of u nu uw fiets in de winter wilt blijven gebruiken of hem voor de wintermaanden wilt stallen, in beide gevallen zult u uw fiets even moeten nalopen om deze 'winterklaar' te maken. In de winter wordt bij vorst of ijzel zout gestrooid en dat is slecht voor lak, ketting en andere onderdelen.

Fiets wassen:

Om schade door het zout te voorkomen spoelt u uw rijwiel goed af wanneer u weer thuis bent:

- Dit kan met een tuinslang of met een sopje. Door warm water te gebruiken lost het zout sneller op. Kijk goed of er nog vuil of zout op zit en was met een borstel (behangborstel werkt uitstekend!) even na.

- Naspoelen met de tuinslang of een emmer water.

- Zorg dat de fiets goed droog is en poets hem nog even na met een droge doek. Vergeet ook de velgen en de spaken niet.

- Zet uw fiets op een warme en droge plaats neer om te voorkomen dat door de wasbeurt kabels bevriezen.

- Controleer het lakwerk van het frame en wrijf de fiets in met speciale fiets(glans)olie, siliconenspray of fietswas.

 

Winterklaar maken bewegende delen:

- Reinig de ketting met een speciale ontvetter en maak hem schoon. Smeer de ketting van de fiets met bijvoorbeeld kettingolie of teflonspray en draai de ketting helemaal rond om het smeermiddel goed te verspreiden.

- Smeer naven, trapas, balhoofdonderdelen en pedalen in met lagervet.

- Kijk of alle boutjes en moeren nog goed vastzitten en vet ze in met vaseline. Vervang roestige exemplaren.

- Controleer of de remblokjes en de verlichting nog goed zijn en functioneren.

Banden:

- Kijk of de banden nog voldoende profiel hebben en op spanning zijn. Een band met een grover profiel geeft meer grip. Vraag ons naar speciale winterbanden! Eventueel vuil verwijderen met een (schuur)sponsje. Fietsspatborden zijn handig tegen opspattend vuil en vocht.

Hoe maak ik mijn fiets winterklaar voor de stalling?

- Zet uw fiets in zuurvrij fietsvet voordat hij in de winterstalling gaat. Dat voorkomt dat verchroomde onderdelen gaan roesten.

- Rubberen onderdelen kunt u beschermen met bijvoorbeeld siliconenvet (niet op banden gebruiken).

- Gebruikt u een hoes, neem dan een ademend exemplaar om invloed van vocht te voorkomen.

- Verwijder de pedalen en de zadel- en stuurpen en smeer ze in met montagevet. Dit voorkomt dat ze vast komen te zitten.

- Om een sta-in-de weg te voorkomen zijn er systemen om een fiets in een garage of schuur op te hangen.

Elektrische fiets

Alle tips gelden ook voor de elektrische fiets. Aandachtspuntjes voor de accu:

- De capaciteit wordt gemeten bij een temperatuur van 25C graden. Daalt de temperatuur, dan neemt ook de capaciteit af. Daarom is het ook verstandig om, indien mogelijk, een accu binnenshuis op te laden.

Gebruikt u de elektrische fiets in de winter niet, bewaar de accu dan binnenshuis in een ruimte die niet bevriest en niet warmer wordt dan 30C. Let ook op dat de ruimte niet vochtig is (relatieve vochtigheid tussen de 5 en 65 % RH).

- Berg een accu vol op en hanteer de instructies uit het boekje van de fabrikant.

Uit de stalling

- Haalt u de fiets weer uit de stalling: maak hem dan goed schoon en loop alles nog even na: remmen, versnelling, licht, bel, ketting.

Algemene tips:

- Gebruik voor elk onderdeel de juiste soort smeermiddelen en beschermende middelen. Vraag indien nodig advies aan uw rijwielhandelaar.

- Wacht niet te lang met schoonmaken als een fiets erg vuil is geworden en droog altijd goed af.

- Zijn er kleine problemen aan de fiets repareer deze dan zo snel mogelijk om erger te voorkomen.

- Onderhoud is het behoud van uw fiets en verhoogt de veiligheid. Bent u handig, dan kunt u zelf licht onderhoud uitvoeren.

Laat uw fiets in ieder geval geregeld nakijken door een fietsspecialist. Neem contact op om een afspraak te maken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terug naar home.