Urban fietsen

Je wilt een fiets die anders is dan alle andere fietsen. De fiets hoeft niet gebruikt te worden voor boodschappen of andere speciale doeleinden. Hij wordt gebruikt om gewoon eens lekker door de stad te rijden met wat vrienden en/of vriendinnen. In dit geval ben je op zoek naar de zogenoemde Urban fiets. Dit type fiets is relatief nieuw en stamt af van de single speed fixed gear fietsen zoals veel fietskoeriers in New York gebruiken.

Batavus Boris Trek Soho

De fixies, zoals de single speed fixed gear fietsen ook wel genoemd worden, zijn fietsen met een vaste overbrenging. Het is hierdoor niet mogelijk om de trappers stil te houden. Remmen gebeurt door middel van tegendruk op de pedalen en het liften van het achterwiel waardoor deze blokkeert. Het berijden van een fixie vraagt dan ook enige oefening. De fiets verschijnt steeds vaker in het straatbeeld, voornamelijk in de grote steden. Ook bekende wielrenners zijn verslaafd aan de fixie, zoals bijvoorbeeld Lance Armstrong. Te zien in onderstaand filmpje:

Gelukkig is het assortiment Urban fietsen wel voorzien van de gemakken van remmen en een freewheel. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier lekker hard door te fietsen. Het is bij een Urban fiets erg eenvoudig om de fiets te personaliseren. Er zijn veel handvatten en zadels te verkrijgen die de fiets een persoonlijk tintje geven. Waardoor deze natuurlijk echt uniek wordt!

Giant, Focus en Cortina leveren diverse Urban modellen. Te zien door op onderstaande logo's te klikken:

Giant fietsen Focus logo Cortina fietsen

Fietsdirectplan