Vouwfietsen

Je bent een forens en reist vaak met het Openbaar Vervoer naar het werk. Kantoor ligt helaas nog een paar kilometer van het station af. Deze afstand is natuurlijk te overbruggen met de bus, maar de aansluiting op de trein is erg slecht. Ook moet je weer extra kosten maken voor een busticket.

In bovenstaande situatie is een vouwfiets de ideale oplossing. De fiets mag gratis mee in de trein en je kunt direct wegfietsen bij het station. Zo pak je nog even wat frisse lucht voordat je aan het werk gaat. Heerlijk toch?

Dahon Ciao Sparta Fold E Dahon MU

Natuurlijk zijn er nog veel meer situaties waarbij de vouwfiets ideaal is. Op de boot, op de camping bij de caravan en ga zo maar door.

Vouwfietsen zijn er in verschillende wielmaten. Hoe groter de afstand die gefietst moet worden, hoe groter wij de wielmaat adviseren. Grotere wielen van bijvoorbeeld 20"" rollen namelijk lichter dan de kleine 16"" wielen. 
De afmetingen in opgevouwen stand en de in- en uitklaptijd zijn tegenwoordig bijzonder goed. Ook het fietscomfort is enorm vooruit gegaan wanneer we dit vergelijken met de vouwfietsen van een paar jaar geleden. Veel vouwfietsen beschikken over net zo veel luxe als de stadsfietsen; naafdynamo, led verlichting en een fatsoenlijke versnellingsnaaf of derailleur. Zo gaat u makkelijk van a naar b.

Wij bieden een assortiment vouwfietsen aan van Dahon en Sparta. Klik op de logo's om de collectie te bekijken:

Sparta Dahon

Fietsdirectplan