Mountainbikes

Het is zondagochtend, de dauw hangt nog laag boven de grond. Op wat medebikers na is er niemand in het bos te vinden. Alleen jij, je bike en de dieren die toekijken hoe je over de mountainbikeroute raast. Wat is dat kicken zeg! Heftig sturen over de smalle en technische singletracks of afzien op die ene steile klim. Je komt er wel overheen, gewoon denken aan de afdaling die komen gaat! Dat is de kers op de taart. Geconcentreerd zet je alle zeilen bij om jezelf en je bike heelhuids beneden te krijgen. Eenmaal beneden heb je een geweldig gevoel en vervolg je de mooie rit, dat is nou mountainbiken!

Focus_fsl Giant mountainbike Focus Raven

Hoewel Nederland niet veel heuvels kent zijn er legio mogelijkheden om de mountainbikesport te beoefenen. Er zijn zo'n 120 bewegwijzerde routes te fietsen, verdeeld over heel Nederland. Naast deze vaste routes zijn er in het najaar en in de winter veel toertochten waaraan je kunt deelnemen. Gezellig met veel mountainbikeliefhebbers door het bos sturen. Voor mountainbikeroutes in Nederland kijk je op www.mtbroutes.nl Toertochten vindt je op www.ntfu.nl

De geschiedenis van de mountainbike gaat ver terug, naar de jaren 60 en 70. In deze jaren werd er veel geknutseld aan normale fietsen om deze geschikt te maken voor het onverharde terrein. In 1979 werd de eerste ""echte"" mountainbike gefabriceerd, door Gary Fisher. In de jaren tot aan nu zijn de ontwikkelingen op mtb gebied bijna niet bij te houden. Inmiddels wordt er gereden op veel verschillende soorten fietsen. Van mountainbikes zonder vering en met een dichte versnellingsnaaf tot aan mountainbikes met dubbele vering met een veerweg tot wel 200mm.

29"
Mountainbikes met 29"" wielen bestaan al jaren. Door het achterblijven van onderdelenfabrikanten met geschikte onderdelen is deze maat mountainbike nooit echt een succes geweest. Tot aan 2011 dan, want dit jaar is de 29er (twentyniner) populairder dan ooit. En deze populairiteit zal alleen maar groeien. Zeker voor de Nederlandse routes is een 29"" mtb zeer geschikt. De grote wielen maken veel snelheid, rollen makkelijk over obstakels heen en bieden een hoog comfort. Dit zorgt er wel voor dat de fiets minder speels wordt en dat deze iets minder makkelijk te bereiden is op echt technische trails. Welke je veelal over de grens tegen komt.

Giant mountainbike Focus Red Skin Giant mountainbike

U kunt bij ons terecht voor mountainbikes van de merken Focus en Giant. Beide merken hebben hun sporen verdiend in de mountainbikesport en bieden kwalitatief hoogwaardige fietsen aan. Focus en Giant hebben een ruim assortiment, voor ieder wat wils!

Eerst je droomfiets testen voordat je tot aankoop over gaat? Test hem dan nu bij het Giant Experience Center! Meer info? Klik hier...

Bekijk hieronder via de logo's de collectie van Giant en Focus:  

Focus Giant mountainbikes

Fietsdirectplan